Не можна сказати, що м’ясорубка є предметом першої необхідності, але при цьому даний пристрій є практично у кожної господині. Користуватися нею досить просто, але багато питань викликає процес складання.

Тому ми сьогодні поговоримо про те, як зібрати м’ясорубку і як правильно її мити після використання. Вам потрібно просто один раз вивчити нашу інструкцію, після чого проблем не буде ніколи.

Зміст статті:

  • Які види м’ясорубок бувають?
  • З чого складається м’ясорубка
  • Покрокова інструкція по збірці пристрою
  • Кілька слів про додаткові елементи
  • Як помити пристрій?

Які види м’ясорубок бувають?

Отримати фарш з м’яса можна різними методами. Наприклад, для цього підійде блендер або м’ясорубка. Фарш, отриманий шляхом перемелювання на блендера, подобається не всім, оскільки більше нагадує дитяче пюре. Така консистенція продукту «на любителя».

За допомогою електром’ясорубок ви можете змінювати ступінь подрібнення продукту. Деякі ручні моделі також надають такі функції, однак у влаштуванні вони значно примітивніше.

Отриманий на м’ясорубці продукт підійде для додавання в багато блюд.

До слова, механізми м’ясорубок досить схожі. Таким чином, якщо ви дізнаєтеся, як зібрати м’ясорубку ручну, то і зі складанням електричної моделі у вас не буде проблем.

З чого складається м’ясорубка і її головні елементи

Ручне обладнання складається з таких елементів, як:Інструкція по збірці м'ясорубки

  • шнек;
  • корпус;
  • ручка;
  • ніж;
  • решітка;
  • кільце для кріплення.

При цьому на корпусі обладнання немає струбцини, а сам механізм монтується в корпус.

Отвір для вкладки продукту доповнено лійкою з штовхачем. З шнека в різні боки виступає стрижень, на який кріпиться ручка. З іншого боку знаходиться більш тонкий стрижень, куди слід нанизати ніж і грати.

Одна частина ножа — опукла, друга — плоска з ріжучими крайками. У центрі розташований отвір квадратної форми. На решітці є пропив невеликого розміру, який повністю відповідає виступу на корпусі м’ясорубки.

Інструкція по збірці м’ясорубки — крок за кроком

Шнек вставляємо так, щоб його товста сторона увійшла в отвір, яке розташоване на корпусі. Якщо мова йде про ручну модель, то на зовнішній стрижень в такому випадку одягається ручка, яка кріпиться гвинтом. В електричних м’ясорубках шнек слід встановити в корпусі. На маленький коник шнека закріплюється ніж. Даний момент найчастіше викликає проблеми, оскільки не всі знають, з якого боку слід встановлювати ніж.

Ніж ставлять опуклою стороною всередину корпусу пристрою. При цьому стежите за суміщенням пропила з виступом на корпусі. Вся система додатково фіксується за допомогою кільця — його слід накрутити на різьбу поблизу решітки. Щоб процес проходив швидше, нанесіть масло на різьблення кільця і ​​на отвір в корпусі.

Порада: обов’язково стежте за тим, як встановлюєте леза, адже якщо переплутати плоску і опуклу сторону, м’ясорубка просто не буде подрібнювати продукти. Рух шнека приведе до продавлювання м’яса через решітку і заклинювання всієї системи.

Ви запам’ятали, як правильно зібрати м’ясорубку ручну? В такому випадку у вас не виникне жодних питань при складанні електричного обладнання. Єдина відмінність — тут не кріпиться ручка, вся робоча конструкція монтується на корпус і додатково кріпиться гайкою.

Кілька додаткових елементів

Деякі моделі пристроїв пропонують можливість приготування досить сильно подрібненого фаршу. Для здійснення цієї роботи в комплект з обладнанням можуть входити деякі додаткові аксесуари:

  • двосторонні леза:
  • решітки з отворами різного діаметру;
  • кільця і ​​ножі.

Природно, що в даному випадку порядок складання системи буде трохи іншим. Щоб отримати подрібнений фарш, необхідно вставити другу пару решітки і ножа.

В інструкції завжди є схема збірки м’ясорубки, а й ми розповімо, як відбувається виконання робіт:Як зібрати м'ясорубку

  • Вставляємо шнек;
  • Встановлюємо кільце з максимально великими прорізами;
  • Надягаємо ніж і грати;
  • Встановлюємо другу пару лез і грати;
  • Монтуємо зажимное кільце.

Важливо: в будь-якому випадку лезо повинно прилягати до грат плоскою стороною.

Правда, є кілька конструкцій, які мають більш розширеними функціями, які можуть передбачати інші способи збирання. Наприклад, щоб приготувати печиво, необхідно використовувати кільце з фігурними прорізами, ніж в цьому випадку не потрібно встановлювати.

Після покупки м’ясорубки постарайтеся зберегти схему та інструкцію із застосування обладнання, оскільки в ній зазвичай є все про збірку саме вашої моделі. Поки збірка м’ясорубки не стане звичною справою, докладну інструкцію найкраще тримати під руками.

Як очистити м’ясорубку — кілька важливих порад

Як зібрати м'ясорубкуЩоб пристрій нормально функціонувало, про нього треба дбати. Тому після кожного використання обов’язково розбирайте і мийте м’ясорубку. За допомогою м’якої губки очищайте всі елементи, які проверталися.

Після цього змішайте в воді харчову соду і миючий засіб і протріть обладнання ще раз. На завершення покладіть всі частини пристрою в глибоку ємність і обдайте їх окропом. Виріб повинен висохнути. Слідом зберіть м’ясорубку назад, вище ми розповіли, як це зробити.

Зберігати м’ясорубку краще в тканинному мішечку.

Тепер ви знаєте, як зібрати м’ясорубку, а грамотний догляд дозволить уникнути появи іржі на пристрої і м’ясорубка прослужить вам багато років.