Хочете готувати смачні, але при цьому корисні страви? В такому випадку вам необхідно придбати сковороду-гриль, що дозволяє готувати стейки, смажені овочі та інші страви із застосуванням мінімальної кількості масла. Але щоб не розчаруватися в покупці, потрібно знати, на які параметри сковороди звертати увагу при виборі вироби. Ми підготували для вас міні-інструкцію, яка допоможе вибрати підходящий посуд за такими параметрами, як матеріал виготовлення, покриття, форма і розмір.

Вам залишиться просто знайти підходящі рецепти — і можна дивувати своїх домочадців вишуканими стейками на вечерю.

Читайте в цій статті:

  • Сковороди гриль, їх переваги та недоліки
  • Вибираємо матеріал виготовлення
  • Визначаємося з розміром і формами
  • Яка ручка повинна бути у сковороди?
  • Виробники сковорідок гриль — думки і відгуки
  • Корисні поради господиням

Переваги та недоліки сковороди гриль

Як вибрати сковороду гриль для стейків? Щоб відповісти на це питання, необхідно розібратися в матеріалах виготовлення, в покритті, вивчити форми і розміри виробу. Але спочатку розглянемо, чому такі сковороди стали настільки популярні і які переваги з недоліками мають такі сковороди.

Основна перевага таких сковорідок в наявності ребристого дна. Завдяки цьому ви зможете готувати смачні і одночасно корисні страви. Уявіть собі ідеально посмажений стейк з овочами, але без жиру! Думаєте, таке неможливо? Якщо купите сковороду гриль, то будете робити саме такі страви. Другий плюс — швидкість приготування. В середньому, жарка стейка до золотистої скоринки займає близько 10 хвилин.

Недоліки … Мало хто може сказати про недоліки. Деякі відносять до них досить високу вартість. Інші кажуть про громіздкість і важка вага такого виробу. Тут вирішувати вам, але якщо на кухні є зайве місце — обов’язково придбайте собі таку сковороду. Порадуйте своїх близьких і гостей смачними і соковитими стейками!

Корисна інформація

вибрати сковороду

Щоб вибрати сковороду, потрібно вивчити весь асортимент таких виробів, дізнатися про плюси і мінуси кожного виду, подивитися ціни, корисність товару. З нашою статтею ви зможете швидко знайти підходящий варіант!

Ще один відомий вид сковороди — керамічний. Такий посуд готує майже без масла, довго служить, її легко мити — переваг маса. Тут ви прочитаєте про всі аспекти вибору керамічної сковороди.

З якого матеріалу краще вибрати сковороду гриль?

Від матеріалу залежить довговічність посуду, зручність застосування, і навіть якість приготувати страв. Тому так важливо уважно підійти до цього питання, вивчити його, а тільки після робити вибір. Основа сковороди може бути виготовлена ​​з чавуну, кераміки і алюмінію. Зараз ми розглянемо кожен вид матеріалу, вивчивши їх основні переваги та недоліки.

чавун

Господині з багаторічним досвідом приготування страв на кухні з упевненістю можуть сказати, що чавун — найкращий матеріал для сковорідок. Безсумнівно, цьому є підстава, адже чавун має ряд видимих ​​переваг.

плюси:

  • чавун при нагріванні не виділяє ніяких шкідливих речовин, а значить, безпечний для вашого здоров’я;
  • матеріал славиться довговічністю і міцністю;
  • чавун має властивість рівномірно прогріватися, завдяки чому створюється чудовий ефект «гриля».

Але, звичайно, можна сказати і про мінуси, які теж є:

  • як вибрати сковорідку грильчавун вимагає тривалого часу розігріву;
  • якщо вчасно не помити посуд, і шматочки їжі пристануть до поверхні, відмити їх буде досить складно;
  • велика вага;
  • після приготування перекладіть стейки або інші приготовані страви в контейнер — не варто зберігати їжу в посуді з чавуну, через що вона може придбати специфічний аромат.

алюміній

Алюмінієві сковороди-гриль з антипригарним покриттям мають досить багато переваг:

  • алюмінієвий посуд швидко прогрівається;
  • цей матеріал легко чиститься і миється;
  • якщо порівнювати чавун і алюміній, то останній матеріал відрізняється невеликою вагою.

До мінусів можна віднести те, що прогрівати такий посуд понад +260 градусів не варто. Також при роботі з такою сковородою обов’язково використовуйте силіконові ложечки і скребки, інакше велика ймовірність подряпати ніжну поверхню. Ну і, звичайно, недовговічність матеріалу — ще один важливий мінус.

кераміка

Головна перевага кераміки в тому, що цей матеріал здатний витримувати високі температури — це особливо сподобається любителям готувати страви не на плиті, а в духовій шафі. При нагріванні кераміка не виділяє ніяких шкідливих речовин, саме тому кераміка вважається екологічно безпечним матеріалом. Мити кераміку теж просто — вам знадобиться м’яка губка і миючий засіб. До мінусів можна віднести крихкість (падіння сковороди призведе до її розколу).

Види сковорідок гриль за розмірами та формами

Форма виробу прямо впливає на зручність застосування сковороди. Посуд може бути круглої, квадратної або овальної — у кожної з форм є свої плюси. Наприклад, якщо у вас велика сім’я, краще всього вибрати квадратну посуд, де можна готувати велику порцію вечері на всіх! А ось людині, яка не обтяженому сім’єю, підійде невелика кругла сковорідка.

Порада: можете придбати кілька різних сковорідок за розміром — одну використовуйте для приготування стейків, другу — для інших страв.

вибір сковороди грильВибір сковороди за розміром має залежати і від вашої плити. Так, наприклад, якщо у вас газова конфорка, купувати занадто широкий посуд не слід — це дуже незручно, адже вона займе половину техніки. Якщо на кухні встановлена ​​індукційна плита, розміри посуду повинні збігатися з діаметром конфорки. Чавунні вироби не слід застосовувати для склокерамічною плити — дуже велика вага сковороди може залишити після себе вм’ятини і подряпини на конфорка.

Вибираючи виріб, зверніть увагу на стінки сковороди — вони повинні бути досить товстими і високими, щоб створювати всередині посуду сильний жар. Як кажуть досвідчені господині, кращої сковородою для стейків буде та, що має високі бортики, а ось вироби з низькими бортиками ідеально підходять для овочів.

Як вибрати сковорідку гриль за формою і матеріалом ручки?

Вибір сковороди гриль також повинен залежати від форми і матеріалу ручки — це безпосередньо впливає на зручність застосування. Запитайте у будь-якого шеф-кухаря і він відповість, що один з важливих чинників при покупці сковороди, це ручка. А все тому що без якісної ручки ви не зможете скористатися всіма перевагами, які має такі чудові сковорідки.

Основний мінус дешевих моделей в тому, що ручки через короткий час почнуть тріскатися і плавиться, видаючи неприємний аромат. Краще вибирайте моделі, де ручка виготовлена ​​з дерева або силікону. По-перше, це зручно. По-друге, така ручка прослужить вам дуже довгий час, не змінивши форми. Чавунні сковорідки повинні мати суцільнолиту ручку, що не відламати під великою вагою вироби. Якщо збираєтеся використовувати сковорідку для готування страв в духовці, краще вибрати модель зі складними ручками.

Цікаво!

почистити сковороду

Щоб очистити чавунну сковороду від гару, потрібно докласти чимало зусиль. Наша стаття розповість, як прибрати гар сучасними і народними методами, і які ще заходи проводити, щоб позбутися від забруднень.

Якщо на чавунній сковороді з’явилися сліди іржі, не варто викидати виріб — тут ви дізнаєтеся, як видалити іржу і нагар зі сковороди, які методи допоможуть вам в цьому, які кошти краще застосовувати.

Виробники сковорідок гриль — яку краще купити, відгуки, думки

Не знаєте, яку придбати сковороду гриль — яка з них краще, якого виробники варто віддати перевагу … Питань дуже багато, тим більше що сучасний ринок переповнений різними брендами, які здійснюють продаж сковорідок та іншого посуду. Щоб вибрати по-справжньому якісний виріб, спочатку ознайомимося з найбільш популярними виробниками.

ТОП-5 виробників:

  • найкраща сковорода для стейківBallarini. Італійська компанія, яка по праву займає найвищі позиції в області виробництва сковорідок.
  • BergHOFF. Цей бельгійський виробник відрізняється виробництвом сковорідок високої якості.
  • GIPFEL — німецька компанія, що випускає посуд і кухонне приладдя. Відмінна якість і приємна ціна — ось головні особливості цього виробника.
  • HOME CLUB — російська фірма, також відома і на європейських ринках.
  • LODGE — виробник з США, чиї сковорідки гриль відомі по всьому світу своєю надійністю і практичністю.
  • Ми з упевненістю можемо сказати, що ці компанії випускають кращі сковорідки гриль. Купивши модель у будь-якого з перерахованих виробників, ви точно не розчаруєтеся у виборі.

    Кілька корисних рекомендацій по експлуатації сковорідок гриль

    Якщо хочете приготувати смачну страву, вперше використавши сковороду-гриль, і не хочете розчаруватися в цьому посуді, дотримуйтесь кількох простих порад:

  • види сковорідок грильПри приготуванні страв використовуйте мінімальну кількість масла. А краще просто трохи змочіть дно сковороди оливковою олією.
  • Продукти викладайте на сковороду тільки після того, як вона прогріється — в такому випадку стейк вийде з апетитною золотою скоринкою.
  • Не ставте сковороду на стіл без дерев’яної підставки — дно буде настільки гарячим, що може залишити після себе слід.
  • Щоб прискорити процес приготування, налийте в борозенки трохи води. Завдяки цьому вам вистачить 6-8 хвилин, щоб повністю прожарити стейк з риби.
  • Порада: перед першим застосуванням проколіть сковороду, засипавши в неї велику сіль. Це дозволить підвищити антипригарні властивості виробу. Через пару хвилин струсіть сіль, а саму сковороду Не мийте!

    Тепер можна приступати до готування! Сподіваємося, наші поради обов’язково допоможуть вам вибрати ідеальну сковороду гриль. Ми будемо раді вашим коментарям і фотографіям апетитних стейків, приготованих в новому посуді.